Kirabolták - mondta a 29 éves Gergő a rendőröknek, most vele szemben folyik nyomozás

Hamis a baba

A 29 éves srác két hete kérte a rendőrség segítségét, mondván, kirabolták. Nos, most ellene folyik az eljárás több bűncselekmény gyanúja miatt.

Alig két hete a kispesti rendőrkapitányságon kért segítséget C. Gergő, a TWN.hu értesülései szerint a 29 éves férfi azt állította a zsaruknak, kirabolták. "A férfi vallomásában azt állította, hogy 2022. június 2-án késő este két ismeretlen férfi erőszakkal elvett tőle két mobiltelefont, majd elszaladtak. Később a cselekmény helyszínén is részletesen beszámolt a történtekről a nyomozóknak" - közölte a rendőrség, de hozzátették: a nyomozás során a férfi vallomásán kívül semmi sem támasztotta alá az általa elmondottakat. 

Információink szerint a rendőrök úgy gondolták, Gergő pontosan tudhatja, mi lett a telefonokkal és hol vannak. "A férfit ismételten kihallgatták, aki ekkor már elismerte, hogy a korábban tett vallomásában valótlant állított, a telefonokat igazából egyik ismerősének adta el, aki viszont a készülékekért járó pénzt csak később ígérte megfizetni neki" - írja a police.hu, hozzáteszik: mivel a korábban ígért összeget az ismerős nem fizette ki, ezért kitalált egy rablásról szóló történetet, hogy pénzhez jusson. 

A telefon-szolgáltatónál bemutatta a rendőrségi feljelentést, azonban pénz helyett végül csak egy cseretelefont kapott. Azonban nem lehet boldog, a rendőrség ugyanis a "hatóság félrevezetése és csalás miatt is" eljárást indított ellene.

Címlapfotó: 123rf.com-Illusztráció

Admira