Itt az igazság a váci gyermekrablási ügyben - Közleményt adott ki a rendőrség

Itt az igazság a váci gyermekrablási ügyben - Közleményt adott ki a rendőrség

Napok óta futótűzként terjed a hír a közösségi oldalakon: egy iskolás lányt próbált meg elcsalni egy férfi magával egy váci iskola előtt...

Egy, az interneten és az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon 2020. január 6-a óta terjedő hír szerint aznap késő délután egy 12 éves kislányt próbált ismeretlen férfi elcsalni egy váci általános iskola elől. A gyermek édesanyjának bejelentését követően a rendőrök több órára visszamenőleg átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, valamint további adatokat, információkat gyűjtöttek, minden lehetséges tanút igyekeztek felkutatni és kikérdezni.

2020. január 8-ára kiderült, a bejelentésnek nincs valóságtartalma.

- írja honlapján a police.hu, ahol azt is elárulták, mi állhat a hátterében annak, hogy egy ilyen rémhír jelent meg a közösségi oldalakon.

A kislány bevallotta, hogy az általa korábban leírt férfi nem létezik, azt kitalálta, ahogyan a történetet is. Senki nem szólította le és akarta elcsalni, a fantáziájának szüleményével csak édesanyja nagyobb odafigyelését, több törődését akarta kivívni, nem hitte, hogy kiderül hazugsága.

Címlapfotó: Facebook/PoliceRendorseg

Admira